Home
Γ.Σ. Κοζανης
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΦΟΙΤΗΤΡΙΕΣ


Απο τα σπλάχνα της ομάδας μας προέρχονται  οι αθλήτριες Ευγενία Μήτσκα, Γιώτα Ντέρου και Ελισάβετ Παφίλη .Έδειξαν όλα τα χρόνια που έπαιξαν βόλεϊ στην ομάδα μας υπομονή, πείσμα και θέληση για να καθιερωθούν.
Και τώρα, μετά από αρκετά χρόνια σκληρής δουλειάς στα τερέν, κοπέλες 18 ετών πια είναι φοιτήτριες και μάλιστα σε σπουδαίες σχολές των Ελληνικών Πανεπιστημίων. Πιο συγκεκριμένα η Ευγενία Μήτσκα μπήκε στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών Κομοτηνής η Γιώτα Ντέρου μπήκε στο τμήμα Παιδαγωγικό Νηπιαγωγών Ιωαννίνων και η Ελισάβετ Παφίλη μπήκε στο τμήμα της Φιλολογίας Θεσσαλονίκης.
Και τα τρία κορίτσια μας πέρασαν με το σπαθί τους και συνεχίζουν την μεγάλη παράδοση του τμήματος βόλει Γυναικών, που όλα τα χρόνια  βγάζει επιστήμονες και στέλνει στην κοινωνία ολοκληρωμένες προσωπικότητες ταυτόχρονα με το αθλητικό ήθος που όλα τα κορίτσια μας έχουν.
Η συγκίνηση όλων των ανθρώπων του Γ.Σ.Κοζάνης  είναι μεγάλη, για τα κορίτσια μας που κάνουν ήδη σχέδια για το πού θα συνεχίσουν για τα χρόνια των σπουδών τους  και σε ποιες ομάδες θα ενταχθούν φυσικά με τις ευλογίες μας. Θα στερηθούμε τις αθλητικές υπηρεσίες και των τριών αυτών κοριτσιών, όμως, καμαρώνουμε για την πρόοδο τους.
ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ ΚΟΡΙΤΣΙΑ. Μπράβο Γιώτα, μπράβο Ελισάβετ, μπράβο Ευγενία. Είναι τιμή μας που ήσασταν μέχρι τώρα αθλήτριες του ιστορικού Γυμναστικού Συλλόγου Κοζάνης. Και είναι τιμή μας που με τη δική σας προσπάθεια αποδείξατε ότι αθλητισμός και μόρφωση πάνε μαζί.
Και στα τρία άξια κορίτσια μας ο Πρόεδρος κ. Δ. Παφίλης καθώς και τα μέλη του Δ.Σ. ευχόμαστε καλές σπουδές και καλή επιτυχία στη συνέχεια.

 
Η ΖΩΗ ΣΟΥΛΙΟΥ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΙΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ


Την έναρξη της συνεργασίας με την γυμνάστρια Ζωή Σούλιου  ανακοινώνει η διοίκηση του Γυμναστικού Συλλόγου Κοζάνης. Η Ζωή Σούλιου ήταν στον σχεδιασμό των ανθρώπων της Διοίκησης από τις αρχές Ιουλίου όταν με ενέργειες του Αντιπρόεδρου του Γ.Σ.Κοζάνης Γ.Ντέρου έγινε η πρώτη προσέγγιση. Όμως η έναρξη της συνεργασίας των δύο πλευρών επισημοποιήθηκε σε συνάντηση που έγινε με παρόντες εκ μέρους της Διοίκησης των Δ.Παφίλη (Πρόεδρος) και Δ.Τσιόπουλου (μέλος του Δ.Σ.) και της νεαρής γυμνάστριας.
Στην οικογένεια λοιπόν του Γ.Σ.Κοζάνης θα βρίσκεται από την νέα χρονιά 2015-16, η γυμνάστρια Ζωή Σούλιου που θα αναλάβει την εκγύμναση των τμημάτων υποδομής. Την  γυμνάστρια που αναλαμβάνει τις Ακαδημίες του Συλλόγου μας την καλωσορίζουμε και ευχόμαστε να μεταδώσει στις μικρές αθλήτριες  όχι μόνο τις πρώτες απαραίτητες γνώσεις για να ενσωματωθούν στο βόλεϊ, αλλά κυρίως αρχές και αξίες που συμβαδίζουν με την ιδιαίτερη φιλοσοφία του σωματείου μας ώστε τα κορίτσια μας να γίνουν ολοκληρωμένες προσωπικότητες.
Η Διοίκηση του Δ.Παφίλη θα δώσει στη φετινή περίοδο ιδιαίτερη βαρύτητα στα τμήματα υποδομής κι αυτό αποτελεί δέσμευση. Μπορούμε ως Σύλλογος, αλλά και πρέπει να προσελκύσουμε πολλά μικρά κοριτσάκια στο βόλεϊ. Το οφείλουμε και στις ιστορικές καταβολές του Γ.Σ.Κοζάνης, αλλά και στην αγωνιστική συνέχεια. Το βόλει είναι ιδανικό για τα κορίτσια. Συνδυάζει τα πλεονεκτήματα του ομαδικού αθλήματος, για το οποίο είναι αναγκαία η πειθαρχία κι η συνεργασία αφού πρώτα μάθει βέβαια το παιδί να παίζει, με τη χάρη,  την κίνηση, τον ρυθμό.
Για όλα  αυτά και για  πολλά άλλα ακόμα η διοίκηση επενδύει στη φρέσκια παρουσία της Ζωής Σούλιου που θα είναι υπεύθυνη για τις μικρές αθλήτριες, παλιές αλλά και καινούργιες που θα έρθουν κοντά μας.
Η φετινή σεζόν για τις Ακαδημίες αναμένεται να ξεκινήσει μόλις ο Δήμος Κοζάνης ανοίξει τα γυμναστήρια και μας παραχωρήσει ώρες σε αυτά για να γίνει και η αναγκαία κατανομή και το μοίρασμα στα διάφορα τμήματα. Τις επόμενες ημέρες ο Πρόεδρος θα συστήσει τη Ζωή στους άλλους δύο προπονητές μας, Δ.Τιτέλη και Μ.Ματσαρίδου γιατί η συνεργασία των τριών πρέπει να είναι ενταγμένη στη γενικότερη φιλοσοφία της ομάδας.
Η Ζωή Σούλιου είναι 26 ετών και είναι απόφοιτος των ΤΕΦΑΑ  Θεσσαλονίκης.

 
ΠΗΡΑΜΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΙΝΙ ΣΤΑ ΓΡΕΒΕΝΑ Κέρδος οι εμπειρίες και η χαρά των παιδιών μας*Κάλλιο αργά παρά ποτέ. Επιτέλους   θα ασχοληθούμε   σχετικά  με  το τουρνουά μίνι που λάβαμε μέρος στα Γρεβενά. Πέρασε ένας μήνας από τη μέρα που έλαβε μέρος η ομάδα μας στο μίνι τουρνουά των Γρεβενών. Όλο αυτό το διάστημα υπήρχαν πολλά που έγιναν ενδιάμεσα και μας ανάγκασαν να καθυστερήσουμε την δημοσιοποίηση αυτής μας της συμμετοχής. Όμως αισθανόμαστε την ανάγκη έστω και αργά να αναφερθούμε σε αυτό το τουρνουά γιατί το οφείλουμε στα παιδιά μας που πήραν μέρος αλλά και στους γονείς τους που μας τα εμπιστεύονται.
*Σχετικά από νωρίς είχαμε αποφασίσει να λάβει μέρος η ομάδα μας στο εν λόγω τουρνουά. Ένα μήνα πριν είχαμε στείλει τη συμμετοχή του συλλόγου μας στην ΕΣΠΕΜ. Υπεύθυνοι προπονητές ο Δ.Τιτέλης και η Μ.Ματσαρίδου. Αυτοί οι δύο μαζί με τα κορίτσια των ακαδημιών και των παγκορασίδων ήταν που έφεραν σε πέρας την αποστολή τους. Γιατί σαν αποστολή αντιμετωπίζουμε εμείς κάθε συμμετοχή της ομάδας σε οποιαδήποτε  αθλητική εκδήλωση γίνεται και φορούν τις φανέλες με το σήμα του Γ.Σ.Κοζάνης.
*Τα συμπεράσματα μας για το Τουρνουά Μίνι που πραγματοποιήθηκε στα Γρεβενά σύμφωνα με όσα μάθαμε από τα παιδιά και τους γονείς τους, είναι  θετικά.
Βέβαια υπάρχουν και κάποιες  γκρίνιες, από ανθρώπους μας που ασφαλώς θα ήθελαν -και καλώς -να ήταν όλα πιο προσεγμένα, να λειτουργούσαν όλα στην εντέλεια και να μη χρειαζόταν να βρίσκονται πάνω από το κεφάλι των υπευθύνων της γραμματείας προκειμένου να προγραμματιστούν τα επόμενα παιχνίδια. Επρόκειτο βέβαια για μια διοργάνωση με 118 ομάδες των 3 αθλητριών και συνολικά 354 παιδιά που έλαβαν μέρος σε αυτούς. Εμείς ως Διοίκηση του Γ.Σ.Κοζάνης ευχαριστούμε τους διοργανωτές για την φιλοξενία και δηλώνουμε ότι το ίδιο θερμή θα είναι και η δική μας φιλοξενία όταν θα διοργανώσουμε παρόμοιο τουρνουά και θα συμμετέχουν σε αυτό με τις ομάδες τους.
*Στο τουρνουά των Γρεβενών έλαβαν μέρος οι εξής σύλλογοι: Γυμναστικός Σύλλογος  Κοζάνης,  ΑΠ Καστοριάς,  Ηρακλής Ιωαννίνων, Πήγασος Κοζάνης, Πάνθηρες Κοζάνης,  Αρίων Πτολεμαΐδας, Αριστέας Φιλώτα Φλώρινας, ΓΣ Δεσκάτης, Αστέρας Γρεβενών, και φυσικά ο διοργανωτής σύλλογος Γυμναστικός Σύλλογος Γρεβενών. Νομίζουμε με βάση όσα είδαμε την Κυριακή 14 Ιουνίου 2015 ότι το μεράκι και η οργάνωση των ανθρώπων του Γ.Σ.Γρεβενών και κυρίως των κ.κ. Ι.Τόλιου (Πρόεδρος)  και Κ.Κυριάκου (Γενικός Γραμματέας), ήταν από τα πρώτα που μέτρησαν στα θετικά για να βγει αυτή η τεράστια από άποψη συμμετοχών διοργάνωση.
* Εκ μέρους της ομάδας μας, αρχηγός αποστολής ήταν ο Γ. Βασιλειάδης, ταμίας του Δ.Σ. ενώ το παρών έδωσαν και ο Πρόεδρος κ. Δ. Παφίλης και το μέλος του Δ.Σ. κ. Δ. Τσιόπουλος. Επίσης στην εκδήλωση αυτή γνωρίσαμε κι έναν πρώην πρόεδρο του Γ.Σ.Γρεβενών τον κ. Κ.Ταταρίδη τέως βουλευτή που είχε πολλά να διηγηθεί από το ένδοξο παρελθόν και την ιστορία του Συλλόγου του αλλά και στους δεσμούς φιλίας που συνδέουν το δικό τους σύλλογο με τον δικό μας.
*Είχαμε επίσης την ευκαιρία να γνωρίσουμε από κοντά τους Ομοσπονδιακούς Προπονητές κ.κ. Καλμαζίδη, Φλώρο, Γιαμακίδη, αλλά και το μέλος του Δ.Σ. της ΕΟΠΕ κ. Χ.Βογιατζή.
*Ευχαριστούμε για ακόμα μια φορά  τους γονείς των παιδιών μας που ήταν, σε ποσοστό 100% ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ και μας συγκίνησαν με τα εγκώμια, τα καλά λόγια και την απόλυτη συνεργασία τους αφού μπορεί στο Σύλλογό μας τα παιδιά τους να μαθαίνουν βόλεϊ, όμως και η δική τους συμμετοχή στα διάφορα τουρνουά και στους αγώνες των παιδιών τους είναι για μας τίτλος τιμής. Να΄ναι όλοι οι γονείς καλά και να καμαρώνουν τα παιδάκια τους μέσα στο γήπεδο, με την αγάπη και την αφοσίωση αλλά και τη φροντίδα που όλοι σαν Διοίκηση, αλλά και σαν προπονητές έχουμε, κυρίως για τα μικρά  που μας εμπιστεύονται και τα προσέχουμε σαν τα μάτια και τη ζωή μας.


*Αγάπη κι εκτίμηση λοιπόν νιώθουμε ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ του Συλλόγου μας και μπράβο σε όσους  έδωσαν το παρών τους στο τελευταίο τουρνουά αυτής της περιόδου και έζησαν μία γιορτή αθλητισμού. Τα παιδιά του Συλλόγου μας  θα έχουν και από αυτό το Τουρνουά όμορφες αναμνήσεις.  Επίσης, προφανώς, δε μας ενδιαφέρει το ανταγωνιστικό μέρος. Για αυτό δεν κρατούσαμε σκορ, γι αυτό δεν κάναμε κριτική σε κανένα παιδί ακόμα και των αντίπαλων ομάδων αλλά κρατήσαμε από αυτό το τουρνουά τις καλύτερες αναμνήσεις και τις χαρούμενες φωνές και τα γέλια των παιδιών που συμμετείχαν με όποια ομάδα κι αν αγωνίστηκαν.
* Κατά τη διάρκεια του τουρνουά η Διοίκηση του Γ.Σ.Γρεβενών απένειμε σε όλους τους εκπροσώπους των παρευρισκόμενων ομάδων διπλώματα συμμετοχής για να μείνουν και έμπρακτα οι αναμνήσεις ζωντανές.
* Μετά την ολοκλήρωση του τουρνουά το Δ.Σ. του γηπεδούχου σωματείου δεξιώθηκε τους εκπρόσωπους των συλλόγων που φιλοξενήθηκαν στη γιορτή αυτή. Παραβρέθηκαν οι: Τόλιος, Κυριάκου, Μέμτσας, Καλμαζίδης της Εθνικής Γυναικών, Φλώρος εκλέκτορας της Εθνικής Παγκορασίδων, Γιαμακίδης της Εθνικής Παίδων, Βογιατζής, Ταταρίδης, από άλλους συλλόγους ο κ. Πέτκος, από το Σύλλογό μας οι κ.κ. Παφίλης, Τσιόπουλος, οι προπονήτριες Νάκα και Κολοβού, οι αντιπεριφερειάρχες Καναβός, Σημανδράκος, αλλά και οι αθλήτριες Γάτου(Ιωνικός), Πασσιά (Παναξιακός),  Κατσαντώνη (ΑΕΚ)

 
ΝΕΟΣ ΕΦΟΡΟΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ, ο Ν.ΝΙΚΟΛΑΟΥ


Με απόφαση του Προέδρου του Δ.Σ.του Γ.Σ.Κοζάνης κ.Δημήτρη Παφίλη αναλαμβάνει έφορος του Τμήματος Γυναικών του Συλλόγου ο Νίκος Νικολάου. Είναι μια επιλογή που θα δώσει νέα ώθηση στο αγωνιστικό τμήμα, καθώς ο κ. Νικολάου είναι και προσωπικός φίλος του προπονητή μας Δημ.Τιτέλη. Και φυσικά θα είναι αυτός που σε συνεργασία με τον προπονητή,  θα κατευθύνει αρμονικά τα μέλη του τμήματος μέσα στους χώρους άθλησης, απέναντι στο σύλλογο και τους εξωτερικούς φορείς. Θα είναι το δεξί χέρι του προπονητή μας, αφού δείχνει να αγαπά το βόλεϊ και φυσικά τα παιδιά, μια που και ο ίδιος είναι οικογενειάρχης. Το Σάββατο 13 Ιουνίου 2015 έγινε η καθοριστική συνάντηση του κ. Νικολάου με τον Πρόεδρο κ. Δ.Παφίλη και τον υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων κ. Δ.Τσιόπουλο και σε αυτή την πρώτη  γνωριμία που ήταν παρών και ο Δ.Τιτέλης, δόθηκε από τον Πρόεδρο το περίγραμμα των υποχρεώσεων και αρμοδιοτήτων του νέου αυτού συνεργάτη που θα ξεκινήσει επίσημα τον Σεπτέμβριο. Όπως τόνισε και ο κ. Νικολάου η δική του επιδίωξη θα είναι να βοηθά τον προπονητή στο έργο του, να συμβουλεύει και να παροτρύνει τα κορίτσια του τμήματος και να τα παρηγορεί όταν υπάρχει εκνευρισμός και απογοήτευση.
Μετά από αυτή την εξέλιξη, ο μέχρι πρότινος έφορος του τμήματος κ. Γιώργος Ντέρος που είναι ταυτόχρονα και Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. αναλαμβάνει ως Γενικός Αρχηγός όλων των τμημάτων και άμεσος συνεργάτης των εφόρων.
Σύντομα η Διοίκηση θα ανακοινώσει και τους νέους εφόρους των Ακαδημιών.

 
ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝΑπό το Γραφείο του Δημάρχου Κοζάνης κ. Λευτέρη Ιωαννίδη ήρθε την Πέμπτη 4 Ιουνίου η τηλεφωνική πρόσκληση στον Πρόεδρο του Γ.Σ.Κοζάνης για σύσκεψη των Συλλόγων που έχουν διαφωνίες όσον αφορά στο  το «ενοίκιο» που ζητά ο ΟΑΠΝ από τα σωματεία για τη χρήση των κλειστών γυμναστηρίων της πόλης. Έτσι την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015 στις 8 μ.μ. οι εκπρόσωποι του Συλλόγου μας κ.κ. Δ.Παφίλης Πρόεδρος του Δ.Σ. και Δ.Τσιόπουλος μέλος του Δ.Σ. και  Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων έδωσαν το παρών στην προγραμματισμένη από τον Απρίλιο  σύσκεψη «από μηδενική βάση» όπως χαρακτηριστικά είχε πει τότε ο κ. Δήμαρχος. Η σύσκεψη έγινε στο Γραφείο του Δημάρχου σε καλό κλίμα με πολύ διάλογο, αρκετή διαλλακτικότητα απόλους και ανταλλαγή απόψεων, αν και τελικά λύση κοινά αποδεκτή από τις δύο πλευρές δε βρέθηκε. Η νέα δημοτική αρχή, υπό τον Λ.Ιωαννίδη είναι βέβαιο ότι επιδιώκει την πληρέστερη και ουσιαστικότερη δυνατή συνεργασία με τους εκπροσώπους όλων  των σωματείων του Δήμου, γι αυτό και έγινε αυτή η δεύτερη σύσκεψη όπου και εκτός από το καυτό θέμα του ενοικίου συζητήθηκαν επί μακρόν σημαντικά θεσμικά θέματα που αφορούν στα ερασιτεχνικά σωματεία.
Στη σύσκεψη που άγνωστο γιατί  δεν παραβρέθηκε η Πρόεδρος του ΟΑΠΝ κ. Φτάκα, ήταν ακόμα εκ μέρους της ΑΕΚ ο κ. Μαλιόγκας, εκ μέρους του Εθνικού ο κ. Παππάς και εκ μέρους των Διόσκουρων ο κ. Καραγιαννάκης.
Το μεγάλο ζήτημα της εύρεσης κοινής περπατησιάς δεν επιλύθηκε ούτε σε αυτή τη σύσκεψη και οι δύο πλευρές αποφασίστηκε  και πάλι με πρωτοβουλία του κ. Ιωαννίδη να ξανασυναντηθούν στο άμεσο μέλλον.
Η πρόταση που έκανε η πλευρά του Γυμναστικού Συλλόγου Κοζάνης, είναι παγίως εκφρασμένη και περιέχεται περιληπτικά στα εξής: « Ο Γ.Σ.Κοζάνης αποδέχεται την υποχρέωση που έχει ως σωματείο να ανταποδίδει με ένα συμβολικό τίμημα στον ΟΑΠΝ το δικαίωμα της   χρήσης των χώρων όπου αθλούνται και προπονούνται οι αθλήτριές μας. Πρόκειται για  ποσό, που αφορά και απασχολεί κάθε σωματείο άρα και το Γυμναστικό και εξήχθη από τον επιμερισμό της χρήσης των εγκαταστάσεων του Δήμου, δηλαδή των δημοτών. Συμφωνούμε ότι και εμείς ως σύλλογος πρέπει να δίνουμε ανταποδοτικά τέλη για τη χρήση των χώρων, όμως δε συμφωνούμε να είναι αυτό το αντίτιμο δυσβάσταχτο για το σύλλογό μας,  ενώ παράλληλα θεωρούμε ότι αυτό το αντίτιμο πρέπει να το πληρώνουν όλα τα σωματεία της πόλης σε όποιο άθλημα κι αν δραστηριοποιούνται εφόσον χρησιμοποιούν τα γήπεδα που ανήκουν στο Δήμο Κοζάνης. Ο Γυμναστικός πρότεινε στον Δήμαρχο συγκεκριμένο ποσό ως αντίτιμο αφού συνεκτιμήθηκε το περιθώριο που βγαίνει από τον υπολογισμό των εσόδων σε σχέση με τα έξοδα κάθε αγωνιστικής περιόδου»
Σε ένδειξη καλής θέλησης ο Σύλλογός μας έχει ήδη πληρώσει ένα μικρό μέρος των οφειλών του για την αγωνιστική περίοδο 2014-2015, όμως ζητήσαμε από τα στελέχη του ΟΑΠΝ να καλέσουν όλα μαζί τα σωματεία που διαφωνούν με το «ενοίκιο» να υπογράψουν το συμφωνητικό. Από το Πάσχα που έγινε αυτή η συζήτηση μέχρι τώρα που μας ξανακάλεσε ο κ. Ιωαννίδης τέτοια πρωτοβουλία δεν έχει παρθεί. Αλλά όπως έχουμε ήδη ενημερωθεί μια ακόμα σύσκεψη θα γίνει με πρωτοβουλία του Δημάρχου Κοζάνης και όλοι ελπίζουμε σε αυτήν να επιτευχθεί η πολυπόθητη συμφωνία.

 
ΑΠΟ ΦΕΤΟΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΣΤΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ JUMP SERVICE


Στο τελευταίο Δ.Σ. της Ε.Ο.ΠΕ. αποφασίστηκε η κατάργηση των jump service σε όλες τις κατηγορίες Παμπαίδων και Παγκορασίδων απο την περίοδο 2015-2016.
Από την πλευρά του Γυμναστικού Συλλόγου Κοζάνης εκτιμούμε ότι αυτή η πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας κινείται στη σωστή κατεύθυνση. Η αλήθεια είναι ότι σε πολλές παρόμοιες συζητήσεις υπήρξε προβληματισμός για τη σκοπιμότητα ύπαρξης του επιθετικού σέρβις σε πρωταθλήματα των τμημάτων Παγκορασίδων που είναι από τα τμήματα στα οποία ο Σύλλογός μας δίνει βαρύτητα. Επίσης συνομιλώντας ο Πρόεδρός μας κ. Δ.Παφίλης  και ο υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του Συλλόγου κ. Δ.Τσιόπουλος σε κατ ιδίαν συνάντηση με τον Γ.Γ. του Γ.Σ.Γρεβενών το φετινό Πάσχα, ο  κ. Κυριάκου, μας αποκάλυψε ότι είναι πολύ προβληματισμένος σχετικά με αυτό το ζήτημα. Συγκεκριμένα έλεγε ότι δε βρίσκει κανένα ενδιαφέρον στο να γίνεται το σερβίς σε μικρές ηλικίες με αυτό το συγκεκριμένο στιλ που αναδεικνύει μεν μια μικρή αθλήτρια όσον αφορά στην τεχνική και στη δύναμή της, αλλά βόλεϊ δεν παίζεται. Επίσης ο κ. Κυριάκου μας θύμισε ότι την πρόταση αυτή που μέχρι το Πάσχα δεν είχε ακόμα υιοθετηθεί την υπέβαλαν στη Γ.Συνέλευση της ΕΟΠΕ στην Αθήνα το Μάρτιο οι εκπρόσωποι του Δ.Σ. της ΕΣΠΕΜ.
Κι εμείς ως μέλη του Δ.Σ. του Γ.Σ.Κοζάνης είχαμε παρόμοιο προβληματισμό αφού παρατηρούσαμε ορισμένες ομάδες πώς έπαιζαν και πώς κέρδιζαν τα παιχνίδια στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα. Και να που έρχεται η ΕΟΠΕ και δικαιώνει αυτούς τους προβληματισμούς αφού από το επόμενο πρωτάθλημα που θα ξεκινήσει για την περίοδο 2015-2016 το  jump service δεν θα επιτρέπεται. Υπάρχουν πολλά οφέλη από αυτή την κατάργηση τόσο για τις ομάδες όσο και για τις αθλήτριες που πλέον δεν θα ζορίζονται μυϊκά και τεχνικά για να μάθουν κάτι που επιπλέον τους επιβαρύνει και σωματικά.
Και όπως περιγράφεται στην ιστοσελίδα της ΕΣΠΕΜ, δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο αυτός ο κανονισμός. Έχει εφαρμοστεί στην Κούβα, στην Ιταλία και άλλες χώρες που είναι πολύ μπροστά στα αναπτυξιακά από την Ελλάδα. Οι λόγοι και τα οφέλη των μικρών αθλητριών πολλά. Κατ αρχάς σε αυτές τις ηλικίες δεν πρέπει να αφιερώνεται πολύτιμος προπονητικός χρόνος για την εκμάθηση ενός τόσο προχωρημένου και δύσκολου τεχνικού στοιχείου, στο οποίο έτσι κι αλλιώς πολύ λίγα παιδιά θα ανταποκριθούν. Επιπλέον μένει πίσω η Βασική Τεχνική, κάτι που παρατηρείται  ακόμη και σε αθλήτριες  που αγωνίζονται σε υψηλό επίπεδο.
Η δύναμη στην ζώνη του ώμου που χρειάζονται οι νεαροί αθλητές γι αυτή την τεχνική είναι κυρίως γονιδιακή και ελάχιστα είναι αποτέλεσμα της σωστής ενδυνάμωσης με βάρη και ασκήσεις των χεριών. Τα αποτελέσματα της επιβάρυνσης της ωμικής ζώνης σε πολλές νεαρές αθλήτριες που κάνουν πολλά jump service αλλά και παίρνουν μεγάλο επιθετικό βάρος στις ομάδες τους, εμφανίζονται σύντομα με προβλήματα στους τένοντες  υπακάνθιο και υπερακάνθιο κυρίως. Από τους τένοντες των στροφέων των εκείνος που εμφανίζει πιο συχνά ρήξη είναι του υπερακανθίου και αμέσως μετά του υπακανθίου. Στο υψηλό επίπεδο είναι πλέον τεράστιο το ποσοστό των αθλητών που αντιμετωπίζει τέτοιου είδους προβλήματα.
Δεν πρέπει να συγχέεται το καρφί με το σέρβις γιατί μπορεί η τεχνική να μοιάζει αλλά το jump service είναι ένα καρφί με 9-10 μέτρα απόσταση από το φιλέ και απαιτούνται εκτός από δυνάμεις και άριστη τεχνική για την προστασία του ώμου.
Όσο μεγαλώνει η βιολογική αλλά και η προπονητική ηλικία των αθλητριών, αυτές αφιερώνουν πάρα πολύ χρόνο για ασκήσεις προστασίας των ώμων (με λάστιχα, αλτηράκια κ.λ.π.) κάτι που δύσκολα γίνεται στις μικρές ηλικίες λόγω έλλειψης προπονητικού χρόνου και με κίνδυνο για την υγεία των αθλητριών-ταλέντων.

Τέλος στις ηλικίες ανάπτυξης, το μεγαλύτερο βάρος πρέπει να πέφτει στην εκμάθηση-σταθεροποίηση-αυτοματοποίηση της Βασικής Τεχνικής, από άποψη θεάματος αλλά και διασκέδασης των νέων αθλητριών.
Για αγωνιστικά στιγμιότυπα  1-2 δευτερολέπτων που κρατάει ένα χαμένο σέρβις ή ένας άσσος δε πρέπει να ποντάρονται  τόσα πολλά ώστε  να αλλάζουν το νόημα του παιχνιδιού. Ακόμη και όταν ένα μεγάλο ταλέντο αθλήτρια μικρής ηλικίας τελειώνει ένα σετ ή και ένα ματς οι μόνοι που χαίρονται το παιχνίδι είναι η ίδια και οι γονείς της  στην κερκίδα. Ούτε αντίπαλοι αλλά ούτε και συμπαίκτες. Δηλαδή ποιο είναι το νόημα όταν μια εξειδικευμένη μικρή αθλήτρια με το συγκεκριμένο σέρβις πάρει π.χ. 8 άσους. Παίζεται βόλεϊ; Η απάντηση είναι ΟΧΙ απλά συμπαίκτριες και αντίπαλες παρακολουθούν το show…Ε αυτό από φέτος τελειώνει και πολύ καλά το αποφάσισε η ΕΟΠΕ.

 
Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΟΥ Γ.Σ.ΚΟΖΑΝΗΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΙΝΙ


Η ΕΣΠΕΜ προχώρησε για ακόμα μια χρονιά σε συνεργασία με τις ομάδες, στην διοργάνωση αρκετών τουρνουά μίνι. Ο Γ.Σ.Κοζάνης έλαβε μέρος σε 2 από αυτά, στην Καστοριά και στα Γρεβενά.  Συνειδητά και μετά από απόφαση του Δ.Σ. ασφαλώς πήραμε μέρος στηνΚαστοριά και στα Γρεβενά μόνο, κυρίως γιατί είχαμε στις 31 Μαϊου 2015 τον τελικό κυπέλλου Γυναικών και δεν μπορούσαμε να ασχοληθούμε ως Σύλλογος παρά με αυτό το μεγάλο παιχνίδι που ήταν και η βασική μας προτεραιότητα..Τιμούμε την Ενωσημας κι αναμφίβολα την υπηρετούμε με σεβασμό και συνέπεια αλλά καιενδιαφέρον κυρίως γιατί με τις πρωτοβουλίες αυτές που αφορούν σε διέξοδο χαράς και παιχνιδιού για τις μικρές ηλικίες προσφέρεται στα σωματεία της περιοχής η δυνατότητα τα παιδιά των ακαδημιών και των τμημάτων υποδομής να παίξουν πολύ βόλεϊ απέναντι σε άλλες αντίπαλες ομάδες. Σε αυτά τα μικρά κοριτσάκια που κατά κοινή ομολογία τα κατάφεραν στα παιχνίδια που έπαιξαν, δε θέλουμε να βάλουμε το μικρόβιο της αγωνιστικής μόνο επιδίωξης. Στόχος μας είναι να μάθουν να πειθαρχούν στις αποφάσεις των διαιτητών όποιες κι αν είναι αυτές, να μάθουν ότι σε ένα παιχνίδι υπάρχει η νίκη την οποία επιδιώκουν, αλλά υπάρχει και η ήττα την οποία πρέπει να μάθουν να αποδέχονται. Βέβαια όλα αυτά κατακτούνται βήμα--βήμα, αλλά εμείς ως Διοίκηση του Γ.Σ.Κοζάνης παίρνοντας μέρος σε διάφορα τουρνουά αφήνουμε τα παιδιά μας πρώτα να μάθουν να παίζουν και μετά να ενδιαφέρονται να νικήσουν.
Δεν αμφισβητούμε ότι, παραδειγματιζόμαστε από άλλους που γνωρίζουν καλύτερα απο εμάς το αντικείμενο. Ταυτόχρονα όμως φτιάχνουμε και το προφίλ που θέλουμε να έχει ο Γυμναστικός ώστε από αυτές τις συμμετοχές τόσο τα κορίτσια μας, όσο και οι γονείς τους ευχόμαστε να είναι κάθε φορά και πιο ευχαριστημένοι για να μας δίνουν το κουράγιο να συνεχίζουμε, με ακόμα περισσότερες πρωτοβουλίες.

 
Τελικός κυπέλλου ΕΣΠΕΜ στη Βέροια ΜΟΝΟ ΚΕΡΔΟΣ ΟΙ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ


Δεν τα κατάφερε η ομάδα μας να σταθεί ως ισάξια απέναντι στην πρωταθλήτρια ομάδα της Βέροιας που στον τελικό ήταν και γηπεδούχος και έχασε με 3-0 σετ. Ούτως ή άλλως πάντως ο προπονητής μας το έλεγε και πολύ συχνά μάλιστα τις τελευταίες μέρες, ότι ο βασικός στόχος είναι οι αθλήτριες του Γυμναστικού να αποκτήσουν εμπειρίες, να βελτιώνουν σε κάθε παιχνίδι τις αδυναμίες τους ώστε να είναι σε θέση να  εκμεταλλεύονται τα λάθη των αντιπάλων άμεσα, την ώρα που καίνε οι φάσεις. Αυτό βέβαια δεν συνέβη στον τελικό αφού οι αθλήτριες του Γυμναστικού δεν προβλημάτισαν την πιο έτοιμη ομάδα της Βέροιας και υποτάχθηκαν φυσιολογικά.
Τα σετ 25-16, 25-18 και 25-20
ΓΣ ΚΟΖΑΝΗΣ: (ΔΗΜΗΤΡΗΣ  ΤΙΤΕΛΗΣ) Βασιλοπούλου, Μπιλιώνη, Γκουτιού Ολ., Γκουτιού Αλ., Παυλίδου, Καρυπίδου, Μπέμπη-Μπακάλη,  Φακίτσα, Καλογερίδου, Μαγγιρίδου, Τσιαούση, Γκιάτα.

ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ΒΕΡΟΙΑΣ:  (ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ) Τσιούχα , Τσιάμη, Τσιόγκα , Κυριακίδου, Βασιλειάδου, Γρηγοριάδου, Τσίπα, Παπαγιάννη, Μοσχα, Κρομμύδα, Κυριαζάκη, Ντακοπούλου.
Το παρών στην γιορτή του βόλεϊ που διοργανώνει κάθε χρόνο η ΕΣΠΕΜ έδωσε ο Δήμαρχος Βέροιας κ. Κώστας Βοργιατζίδης, ο αντιδήμαρχος πολιτισμού κ. Γιώργος Σοφιανίδης, ο κ. Κώστας Κυριάκου Γενικός Γραμματέας της ΕΣΠΕΜ, ο  κ. Βασίλης Ακριτίδης ταμίας
της ΕΣΠΕΜ, ο κ. Χάρης Πορτοκαλίδης πρόεδρος του συνδέσμου διατητών Μακεδονίας.
Βραβεύτηκαν οι ομάδες βόλεϊ που  διακρίθηκαν (θέσεις 1 έως 3 στα αντίστοιχα πρωταθλήματα).

Ο κόσμος που παραβρέθηκε στη γιορτή και που προέρχονταν από τους νομούς της ΕΣΠΕΜ (Ημαθίας, Πέλλας, Πιερίας, Κοζάνης, Γρεβενών, Καστοριάς, Φλώρινας και Κιλκίς) χειροκρότησαν τις 3  πρώτες ομάδες  της χρονιάς 2014-15 σε όλα τα πρωταθλήματα Ανδρών – Γυναικών, Εφήβων - Νεανίδων, Παίδων - Κορασίδων, Παμπαίδων - Παγκορασίδων και στις δευτεραθλήτριες και τριταθλήτριες στις οποίες απονεμήθηκαν μετάλλια και διπλώματα. 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 1 από 73
ΚΟΖΑΝΗ
Click for Αθήνα, Ελλάδα Forecast

 

Ακολουθήστε μας στη νέα σελίδα στο facebook

Γ.Σ. Κοζάνης-voleyball team

 

Αθλητικά Νέα